Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Gezocht, ervaringsdeskundigen privatisering en marktwerking

Gezocht, ervaringsdeskundigen privatisering en marktwerking

 

Kabinet zint per 2015 op bezuiniging 35 miljard (De Volkskrant, 28 augustus 2009)

Naarmate Prinsjesdag dichterbij komt, besteden de media meer en meer aandacht aan het oplopende begrotingstekort. Bijna dagelijks worden prognoses gepresenteerd. De visies op de koers die we het beste kunnen varen om het zware weer tegemoet te treden, vliegen ons om de oren. De maatschappelijke discussie komt daarmee op gang. Het lijkt er op dat het Kabinet op Prinsjesdag zal aangeven welke stappen gezet gaan worden om de rijksbegroting door te lichten. Ingrijpende hervormingen lijken niet langer taboe te zijn, net als het afstoten van overheidstaken.

Dit maakt de kans wel erg groot dat bij het doorlichten van de rijksbegroting ook gekeken wordt naar de mogelijkheden geboden door de privatisering van overheidstaken of de invoering en versterking van marktwerking.

En daar deden heel wat (voormalige) overheidsorganisaties en andere non profit organisaties, de laatste jaren ervaring mee op. De managers en medewerk(st)ers van deze organisaties weten als geen ander wat deze veranderingen betekenen voor een organisatie, voor doelgroepen en voor henzelf.

Wij zijn benieuwd naar de verhalen van deze ervaringsdeskundigen!

Wat overkwam u, uw organisatie, uw doelgroep, toen privatisering of marktwerking zijn intrede deed? En hoe kijkt u daar op terug?

Stuur ons voor 15 september per e-mail (  info@quantanpm.nl  ) uw antwoorden op deze vragen. In maximaal 300 woorden. En u krijgt van ons als tegenprestatie het boekje ' Van slag door de markt', met 21 cartoons van Mirjam Vissers over zin en onzin van marktwerking (graag uw postadres vermelden).

 

 


<< Terug naar nieuwsoverzicht