Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Juist nu bewijzen deze boeken hun waarde in de dagelijkse onderwijspraktijk

Juist nu bewijzen deze boeken hun waarde in de dagelijkse onderwijspraktijk

 Passend onderwijs in de knel door Corona

De boeken 'Iedereen aan boord' en 'De veldgids Iedereen aan boord' zijn actueler dan ooit door Corona en de sluiting van alle scholen. Zeker nu scholen voor primair en voortgezet onderwijs hun deuren weer openen. Samenwerkingsverbanden passend onderwijs, scholen, leerkrachten en alle andere onderwijsprofessionals en niet in de laatste plaats leerlingen en hun ouders, kregen in korte tijd heel veel op hun bord. Van de ene op de andere dag werden de scholen gesloten, bleven leerlingen thuis, moest halsoverkop onderwijs en begeleiding op afstand mogelijk worden gemaakt en werd van ouders gevraagd hun kinderen bij te staan in thuisonderwijs. En dat in een situatie waarin iedereen uit zijn comfortzone is gehaald en werd geconfronteerd met een nieuw "normaal".  

Hoe ga je te werk als passend onderwijs niet vanzelf spreekt?

Dat is eerst en vooral een probleem voor leerlingen waarvoor passend onderwijs al vóór Corona allesbehalve vanzelfsprekend was. Maar is dat ook geworden voor heel wat leerlingen met wie tot op dat moment alles (nog net) goed ging. Al met al is passend onderwijs door de lock down een grotere uitdaging dan ooit. Hoe ga je als professional te werk als passend onderwijs niet vanzelf spreekt?

De ruggensteunen uit de boeken 'Iedereen aan boord' en 'De veldgids Iedereen aan boord' bieden concrete handreikingen voor de dagelijkse praktijk om in deze situatie samen werk te maken van passend onderwijs.

Lees hier meer over deze boeken.

Werkbijeenkomsten 'Samen werken aan passend onderwijs na de lock down'.

Voor scholen voor primair en voortgezet onderwijs die de komende maanden tenminste 10 exemplaren bestellen van 'Iedereen aan boord' en/of 'De veldgids Iedereen aan boord', verzorgt auteur en onderwijsadviseur Jos van der Horst een werkbijeenkomst 'Samen werken aan passend onderwijs na de lock down' voor het sterk gereduceerde tarief van € 200,-- (voor een onbeperkt aantal deelnemers en een tijdsduur van twee uur). 

Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken?

Mail ons hier.


<< Terug naar nieuwsoverzicht