Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Nieuwe training 'Weerstand als hoeksteen van samenwerking'

Nieuwe training 'Weerstand als hoeksteen van samenwerking'

Weerstand en rebellie

Het is de vaakst aan ons gestelde vraag: 'Hoe ga ik om met deze dwarsligger, criticus, of rebel?' (m/v). Zelfs als na wat doorvragen op tafel komt, dat er niet veel dwarsliggers zijn en dat deze ook niet vaak de kop opsteken. Dat komt vooral doordat bijna iedereen er ervaring mee heeft, zich de emoties van toen herinnert, of weet dat het niet tot een oplossing kwam.

We zetten onszelf buitenspel

De ambitie is telkens om weerstand zo snel mogelijk uit de wereld te helpen. De weg die wordt bewandeld om er samen uit te komen, heeft meestal als doel een compromis, of een dwarsligger die zijn dwaling in ziet en bijdraait. Als dat niet lukt, dan wordt er nogal eens gekozen voor een gevecht. De kiem voor mislukking zit precies in deze keuzes. We manoeuvreren onszelf op een zijspoor dat niet tot een oplossing leidt. We voeren het verkeerde gesprek.

Weerstand als stimulans

In de loop van de jaren stond Quanta NpM heel wat organisaties bij met raad en daad. Ook in het omgaan met weerstanden en dwarsliggers. Het resultaat is een methode die van weerstand een stimulans maakt om tot een sterkere relatie en doelgerichtere samenwerking te komen. In deze training leren de deelnemers deze methode toe te passen.

Lees er hier meer over


<< Terug naar nieuwsoverzicht