Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Download persoonlijke handreiking & vragen voor overheid en politiek

Download persoonlijke handreiking & vragen voor overheid en politiek

 

Zorgen om onze individuele vrijheid

In zijn nieuwste boek stelt Jos van der Horst de vraag hoe het is gesteld met onze individuele vrijheid en komt tot de verontrustende conclusie dat deze onder druk staat en afbrokkelt. Door hyperconsumptie en doorgeschoten individualisme. Doordat wij als burgers en professionals uit onze kracht zijn gehaald. En door de groeiende manipulatie van ons gedrag door de algoritmen van big data bedrijven. Van der Horst maakt zich daar zorgen over.

Handreiking voor persoonlijke reflectie

Hij beschrijft welke ontwikkelingen in de samenleving zijn zorgen voeden en geeft ook een handreiking om er wat aan te doen. Allereerst voor overheid, politiek, organisaties in het publieke domein en bedrijfsleven. Maar ook voor de burgers en professionals van Nederland. Deze handreiking helpt hen om in beeld te brengen hoe hun vrijheid onder druk staat. En geeft handvatten om te bepalen hoe in 'het normaal van straks' de persoonlijke vrijheid te koesteren en te beschermen.

Wilt u weten hoe? Download hier uw gratis handreiking

Acht opdrachten voor overheid en politiek

Het is vooral aan overheid, politiek, organisaties in het publieke domein en bedrijfsleven om onze individuele vrijheid in bescherming te nemen. Van der Horst beschrijft wat deze partijen volgens hem te doen staat. Zo formuleert hij acht opdrachten voor overheid en politiek.

Wilt u weten welke? Download hier een samenvatting

 

Lees hier meer over het boek


<< Terug naar nieuwsoverzicht