Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Download uw gratis persoonlijke handreiking

Download uw gratis persoonlijke handreiking

 

Corona

Nederland kreeg 12 januari een duidelijke boodschap van minister president Mark Rutte. Corona is nog steeds zorgwekkend, de "Britse mutant" maakt het nog erger dan het al was. En dus is een verlenging van de lock down nodig. Maar, zo werd gesteld, "Er is licht aan het einde van de tunnel" en "Dit is het begin van het einde van de crisis". Want we hebben samen de eerste stappen gezet op de weg uit de crisis. De start van de vaccinaties is er daar een van.

Op weg naar 'normaal'

Kunnen we het 'oude normaal' nog dit jaar weer oppakken, of een start maken met een 'nieuw normaal'? Niemand die het met zekerheid kan zeggen. Toch is het zinvol om juist nu al te reflecteren op ons leven na Corona, in het 'oude of nieuwe normaal' waar we zo naar uit kijken. Het 'normaal' waarin we weer vrij zijn om te doen en laten wat we willen en om te zijn wie en wat we willen zijn. Maar hoe vrij zijn we dan?

Zorgen

In zijn nieuwste boek stelt Jos van der Horst de vraag hoe het is gesteld met onze individuele vrijheid en komt tot de verontrustende conclusie dat deze onder druk staat en afbrokkelt. Door hyperconsumptie en doorgeschoten individualisme. Doordat wij als burgers en professionals uit onze kracht zijn gehaald. En door de groeiende manipulatie van ons gedrag door de algoritmen van big data bedrijven. Van der Horst maakt zich daar zorgen over.

Handreiking voor persoonlijke reflectie

Hij beschrijft welke ontwikkelingen in de samenleving zijn zorgen voeden en geeft ook een handreiking om er wat aan te doen. Allereerst voor overheid, politiek, organisaties in het publieke domein en bedrijfsleven. Maar ook voor de burgers en professionals van Nederland. Deze handreiking helpt hen om in beeld te brengen hoe hun vrijheid onder druk staat. En geeft handvatten om te bepalen hoe in 'het normaal van straks' de persoonlijke vrijheid te koesteren en te beschermen.

Wilt u weten hoe? Download hier uw gratis handreiking

Lees hier meer over het boek


<< Terug naar nieuwsoverzicht