Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Boek 'Onderneem met zin!' is vanaf nu verkrijgbaar

Boek 'Onderneem met zin!' is vanaf nu verkrijgbaar

Het doen en laten van non profit organisatie wordt steeds vaker en steeds strikter gelegd tegen de meetlat van de maatschappelijke onderneming. De metafoor van de maatschappelijke onderneming staat aan de basis van gesprekken over bijvoorbeeld marktwerking, klantgerichtheid, privatisering, resultaatgerichtheid, doelmatigheid, of kwaliteitszorg. Steeds meer non profit organisaties noemen zichzelf een bedrijf of onderneming, willen naar een bedrijfscultuur en ontwikkelen commerciële activiteiten. Het taalgebruik in non profit organisaties is meer dan ooit doorspekt van woorden die ooit waren voorbehouden aan het bedrijfsleven. Woorden zoals marketing, logistiek, toegevoegde waarde, inkoop, kostprijs, markt, segmentatie, merk, imago, of planning & control.

De groei van het aantal maatschappelijk ondernemende non profit organisaties gaat vergezeld van een soms heftige discussie. Voor- en tegenstanders discussiëren over de wenselijkheid en mogelijkheid van maatschappelijk ondernemerschap. Sommige voorstanders beschouwen ondernemerschap als een wondermiddel tegen alle mogelijke kwalen van non profit organisaties. Daar staan tegenstanders tegenover die juist voortdurend beren op de weg zien en het einde voorspellen van de door non profit organisaties uitgevoerde maatschappelijke functies.

Jos van der Horst staat al ruim 20 jaar non profit organisaties met raad en daad bij in het ontwikkelen en versterken van ondernemerschap. In 'Onderneem met zin!' beantwoordt hij vanuit deze ervaring drie vragen. Allereerst de vraag wat maatschappelijk ondernemerschap is. Dan de vraag welke non profit organisaties baat hebben bij ondernemerschap, en welke zeker niet. Want dat maatschappelijk ondernemerschap niet voor alle non profit organisaties ‘een must’ is, dat staat voor hem buiten kijf. Tot slot gaat hij dieper in op de vraag wat het kenmerkende doen en laten is van maatschappelijk ondernemers. Hoe doe je het?

Bestel 'Onderneem met zin!' nu rechtstreeks bij Uitgeverij SWP.            

Klik hier om te bestellen

 

  

 


<< Terug naar nieuwsoverzicht