Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Gespreksgroep ondernemende non-profit organisaties op LinkedIn

Gespreksgroep ondernemende non-profit organisaties op LinkedIn

Quanta NpM ging op LinkedIn van start met de gespreksgroep 'Onderneem met zin!'. In deze groep staat het gesprek over maatschappelijk ondernemerschap in de non profit sector, centraal.

Het doen en laten van non profit organisaties wordt steeds vaker gelegd tegen de meetlat van de maatschappelijke onderneming. De metafoor van de maatschappelijke onderneming staat aan de basis van gesprekken over bijvoorbeeld marktwerking, klantgerichtheid, privatisering, resultaatgerichtheid, doelmatigheid, of kwaliteitszorg. Steeds meer non profit organisaties noemen zichzelf een bedrijf of onderneming, willen naar een bedrijfscultuur en ontwikkelen commerciële activiteiten. Het taalgebruik in non profit organisaties is meer dan ooit doorspekt van woorden die ooit waren voorbehouden aan het bedrijfsleven. Woorden zoals marketing, logistiek, toegevoegde waarde, inkoop, kostprijs, markt, segmentatie, merk, imago, of planning & control.

Van non-profit organisaties en professionals werkzaam in de non-profit sector wordt maatschappelijk ondernemerschap verwacht. Maar hoe doen zij dat dan? Hoe werkt ondernemerschap in de non-profit sector?Wat zijn de voor de non-profitsector specifieke uitdagingen? Hoe worden deze opgepakt en met welke resultaten?

De groep 'Onderneem met zin!' biedt professionals in de non-profit sector een platform om deze vragen te beantwoorden.

Namens Quanta NpM is Jos van der Horst, auteur van 'Onderneem met zin! En behoud uw gezonde verstand', een handleiding maatschappelijk ondernemen voor non-profit organisaties, lid van deze groep. Hij brengt tips & tools in.

Professionals werkzaam in de non-profit sector worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de gesprekken in de groep 'Onderneem met zin!'.


<< Terug naar nieuwsoverzicht