Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > 1001 argumenten tegen ondernemerschap in de non-profitsector

1001 argumenten tegen ondernemerschap in de non-profitsector

In het boek ‘Onderneem met zin! En behoud uw gezonde verstand’ (auteur: J.A.J. van der Horst) wordt uitgebreid ingegaan op de vraag onder welke condities non-profitorganisaties baat hebben bij maatschappelijk ondernemerschap. Een van de conclusies is dat niet alle non-profitorganisaties en hun doelgroepen beter worden van ondernemerschap. Een prikkelende conclusie in een tijd dat de Rijksoverheid non-profitorganisaties in maatschappelijke sectoren zoals onderwijs, gezondheidszorg, maatschappelijk werk, of cultuur, juist voorhoudt dat zij ondernemend moeten zijn. Maar hoe goed is dit advies van de Overheid?

Speel de advocaat van de duivel en formuleer het krachtigste argument tegen maatschappelijk ondernemerschap door non-profitorganisaties. Met tekst en uitleg, dat spreekt voor zich. En in maximaal 100 woorden. Stuur uw reactie naar onderneemmetzin@quantanpm.nl. Doe dat voor 5 februari aanstaande.

Onder de inzenders worden 25 exemplaren verloot van ‘Onderneem met zin! En behoud uw gezonde verstand. Een handleiding voor non-profit organisaties’.

In de week van 7 februari worden alle reacties gepubliceerd op deze website en in de LinkedIn-groep Onderneem met zin!. De leden van deze groep (professionals werkzaam in de non-profitsector) kiezen de top 3 van meest krachtige argumenten.

De inzenders van deze 3 argumenten winnen een IRIS (VVV) cadeaubon van € 200,--.

In de week van 14 februari gaat de tweede ronde van start. Met een wat ons betreft logische tweede vraag.

Meer informatie over ‘Onderneem met zin! En behoud uw gezonde verstand’, vindt u hier

 


<< Terug naar nieuwsoverzicht