Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Praten over maatschappelijk ondernemen

Praten over maatschappelijk ondernemen

Maatschappelijk ondernemen is een zeer actueel vraagstuk in de non-profitsector. De ervaring van Quanta NpM leert dat het in veel non-profitorganisaties niet meevalt om tot een goed en effectief gesprek te komen. Dit komt vooral door de vele vragen, en soms heftige, emoties die dit onderwerp oproept. In dit soort situaties kan het helpen om het gesprek over maatschappelijk ondernemen eerst maar eens op een luchtige, ontspannen wijze te voeren. Quanta NpM gebruikt daarvoor regelmatig de parabel van de Stichting Vijverbeheer.

In deze parabel maakt de lezer kennis met de Stichting Vijverbeheer die sinds 1910 zorgt voor voldoende water in de bosvijver, niet te veel en niet te weinig. Deze Stichting 'van algemeen nut' zorgt er zo voor dat alle dieren in het bos beschikken over voldoende water van goede kwaliteit. In 2010, tijdens het eeuwfeest, komt er echter een kink in de kabel. Protesten verstoren de festiviteiten. Wat te doen?

De parabel 'De lotgevallen van de Stichting Vijverbeheer' beschrijft hoe maatschappelijk ondernemers in en om de Stichting Vijverbeheer, werken aan een oplossing. En stelt de lezer de vragen die er toe doen. Deze parabel vormt een aanvulling op het boek 'Onderneem met zin! En behoud uw gezonde verstand'. Een handreiking maatschappelijk ondernemen voor non-profitorganisaties (Uitgeverij SWP, Amsterdam).

Belangstelling? Download dan hier de parabel.


<< Terug naar nieuwsoverzicht