Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Boek 'Resultaat door verbinden' vanaf nu verkrijgbaar

Boek 'Resultaat door verbinden' vanaf nu verkrijgbaar

Jos van der Horst (directeur Quanta NpM) en Bart van Kessel (voormalig schoolleider, nu actief als onderwijsadviseur), beschrijven in Resultaat door verbinden hun ervaringen met het stimuleren van regionale samenwerking in het onderwijs.

Centraal staan de ervaringen van project ‘Gedragswerk’, dat van start ging in 2005. Dit project wil de regionale samenwerking bevorderen rondom leerlingen met gedragsproblemen die tussen wal en schip vallen en niet het onderwijs krijgen waarop zij recht hebben.

De ervaring leert dat dit vaak te wijten is aan de gebrekkige samenwerking van al diegenen die een rol spelen bij het realiseren van passend onderwijs voor deze leerlingen. En omdat regionale partijen er niet altijd zelf uit komen, zijn in veel regio’s extra inspanningen nodig om tot de noodzakelijke samenwerking te komen.

De in de voorbije jaren opgedane ervaring met de methodiek ‘Gedragswerk’ maakt duidelijk dat deze aanpak in veel regio’s leidt tot meer samenwerking. Met als gevolg dat thuiszittende leerlingen weer naar school konden.

Resultaat door verbinden gaat over de vraag wat er voor nodig is om regionale samenwerking tot stand te brengen. Beschreven worden “de effectieve bestanddelen” van de methodiek ‘Gedragswerk’. Dit boek biedt onderwijsprofessionals een gereedschapskist met praktische tips en methodieken.

Resultaat door verbinden (145 pagina's) is vanaf nu verkrijgbaar. U kunt dit boek bestellen bij: www.kluwershop.nl/details.asp?pr=14231

 


<< Terug naar nieuwsoverzicht