Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Publicaties >

Werk samen! De professionele aanpak in het publieke domein

 

Samenwerking in het publieke domein

Samenwerking is de spil van bijna alle menselijke prestaties en hoort bij ons zoals vliegen bij vogels. Vogels hebben geen hoogtevrees en vliegen op grote hoogte, zonder angst voor de diepte en de val. Hoe anders gaan wij om met samenwerking. Ook al hoort dit bij onze menselijke natuur, de diepte en de val houden ons voortdurend bezig. Broodnodige samenwerking wordt vaak vermeden of dichtgetimmerd in procedures en regels. Trainingen beïnvloeden en overtuigen behoren tot de populairste, in de hoop dat deze grip opleveren. En hoe vaak zetten we niet alles op alles, zodat wijzelf de beslissende stem of doorzettingsmacht krijgen? Ongelijkwaardig samenspel is het gevolg en dat vergroot juist de kans op mislukking. Onze zorgen maken dat we niet beter leren vliegen, maar onze “hoogtevrees” in stand houden en zelf in de weg staan van effectieve samenwerking.

 

Diep betrokken en gelijkwaardig

Dat kan ook anders! Professionals in het publieke domein kunnen in een diep betrokken en gelijkwaardig  samenspel, de krachten bundelen met elkaar, met cliënten, patiënten, leerlingen, studenten, deelnemers, klanten en met de bonuspartners die zij meebrengen. De partners, broers of zussen, kinderen, ouders, vrienden, buren of bijvoorbeeld vrijwilligers en mantelzorgers. 

Diep betrokken en gelijkwaardig samenspel brengt wederzijds vertrouwen en empathie. Zo ontstaat een krachtige alliantie waarin iedereen voelt en weet er voor elkaar toe te doen en samen het beste te willen. Dit maakt de samenwerking vanzelfsprekend en brengt gezamenlijke en duurzame resultaten. Naast voldoening, een goed gevoel en blijheid. Dit samenspel is binnen handbereik.

 

De handreikingen in dit boek laten zien hoe.

 

'Werk samen! De professionele aanpak in het publieke domein" verschijnt in november 2022 bij Uitgeverij SWP. ISBN 9789085602385 | 240 pagina's | paperback

 

 

 


<< Terug naar de publicaties